Автоматизацията на дома е бъдещето и е време от сега да научите съвети и трикове, в изграждането на своя собствен интелигентен дом.

Повечето домашни рутери имат ограничение от 15 броя безжични устройства, закачени към тях. Това може да е причина да не може да добавите ново безжично устройство към своята домашна мрежа.

Ако рутерът ви поддържа безжични мрежи с няколко имена, ние ви препоръчваме да ползвате отделна безжична мрежа за вашите умни устройства, различна от тази на компютри и телефони ви. По този начин, когато решите да смените паролата на домашната мрежа, за компютрите и телефоните си, няма да има нужда да пререгистрирате  всички умни устройства.

Не споделяйте с гостите безжичната мрежа, към която са закачени умните устройства, защото, ако не сте ги заключили и вашите гости имат същите приложения, те могат да ги добавят към своя профил и да получат достъп.

Когато добавяте ново устройство на BroadLink и имате проблем с неговото намиране, изключете мобилните данни и изтрийте домашната мрежа на 5GHz, ако имате такава. Най-лесно това става като поставите телефона си в самолетен режим и след това активирате само Wi-Fi връзка. След като добавите умните си устройства, може да изключите самолетния режим и да си добавите и 5GHz връзка.

Възникна грешка. Моля, презаредете страницата. Презареди 🗙
×