Как да изберете правилното универсално дистанционно на BroadLink

Преди години универсалното дистанционно управление беше невероятно устройство, което трябваше да притежавате, ако в стаята имахте повече от един уред с инфрачервено (IR) дистанционно управление, като телевизор, климатик, домашна аудио система, пречиствател на въздух и др. То приличаше на обикновените домашни дистанционни, но с дисплей и с възможност за избор на уредите за управляване. Беше трудно за конфигуриране и често се случваше да не поддържа някои от домашните уреди.

После се появиха мобилните телефони с инфрачервен порт с приложение можеше да се управляват всички уреди. За съжаление малко модели телефони разполагат с такъв порт.

Новите универсални дистанционни сега позволяват управление на уредите, дори когато не сте вкъщи. С появата на смарт телефоните и устройствата за домашна автоматизация възможностите на практика станаха неограничени, като става ненужно даже да се вграждат допълнителни модули в уредите.

С универсалните дистанционни BroadLink, които предлагаме, почти всяко устройство може да управлявате от своя смарт телефон независимо дали сте у дома или не.

Тук възниква въпросът „Кое е най-подходящо за мен и моите нужди?“

Което и да изберете, имате възможност да управлявате над 7 541 марки уреди (Sаmsung, SONY, Panasonic, Philips, LG, TCL, Hisense...). Софтуерът поддържа над 100 000 модела уреди и се актуализира редовно, за да бъдат добавени новите модели.

А с Alexa, управлението не е само през телефона, но и гласово.

Все пак, ако възнамерявате да управлявате само уреди с IR дистанционно, най-изгодна е покупката на BroadLink RM4 Mini. С помощта на допълнителен кабел BroadLink HTS2 ще може да следите температурата и влажността в помещението, както и да създавате събития при тяхната промяна.
Ако пък смятате да развивате своя умен дом, по-добре да вземете BroadLink RM4 Pro, защото с Pro версията може да управлявате и устройства на 433MHz като щори, ключове за осветление, смарт контакти и др.
BroadLink/BestCon RM4C Mini е най-икономичното решение за управление на уредите с IR дистанционно у дома. Ако желаете само да управлявате своя климатик от разстояние чрез мобилния си телефон, без да се интересувате от температурата в помещенито, това е вашето устройство, което е пъти по-евтино от оригиналните WiFi модули на климатиците.
Характеристика BroadLink/BestCon RM4C Mini BroadLink RM4 Mini BroadLink RM4 Pro
  BroadLink/BestCon RM4C Mini BroadLink RM4 Mini BroadLink RM4 Pro
Дистанционно управление IR (38 kHZ) IR (38 kHZ) IR (38 kHZ) и RF (433 MHz)
IR обхват 6 - 8 метра 6 - 8 метра 8 - 10 метра
RF обхват  - - 30 метра
Работен индикатор 1x LED 1x LED 1x LED
Wi-Fi 802.11b/g/n (2.4GHz) 802.11b/g/n (2.4GHz) 802.11b/g/n (2.4GHz)
Гласова поддръжка Alexa и Google Home Alexa и Google Home Alexa и Google Home
Захранване(1) DC 5V 1A (Micro USB) DC 5V 1A (Micro USB) DC 5V 1A (Micro USB)
Външен сензор(2) - HTS2 Температура и влажност  HTS2 Температура и влажност 
Стойка за стена
Размер 47 мм x 47 мм x 42 мм 47 мм x 47 мм x 42 мм 85 мм x 85 мм x 31 мм
Тегло 60 гр 60 гр 100 гр
1 В кутията няма захранващ адаптер.
2 Сензорът за темепратура BroadLink HTS2 се продава отделно. С него, освен да следите температура и влажност в помещението, може да създавате събития за включване/изключване на уреди с цел поддържане на влажността и температурата в помещението в определени граници.
Възникна грешка. Моля, презаредете страницата. Презареди 🗙
×