Какво е FastCon BLE?

Случайните и начинаещите ентусиасти, създаващи умен дом, първоначално разработват своя Smart Home, базиран на Wi-Fi устройства. Всичко това е чудесно, докато броят на устройствата, които добавят, започне да се натрупва и се появяват проблеми и прекъсвания на връзката. Това е просто естеството на Wi-Fi мрежата, тъй като тя никога не е бил предназначен за IoT устройства в голям мащаб.
По-напредналите потребители използват устройства със ZigBee или Z-Wave мрежови възможности, за да укрепят своята интелигентна домашна мрежа. Тези два стандарта са повече от способни да се справят с умните джаджи във вашия дом. Те обаче не са без своите недостатъци: възстановяването на ZigBee мрежа често включва обикаляне и настройване на всяко отделно устройство в режим на сдвояване, така че да може да бъде добавено отново към контролера. Освен това, ако не използвате контролер с отворен код, поддържан от Home Assistant например, ще откриете, че различни доставчици изискват свои собствени приложения или центрове, за да свържат всичко. Това не е проблем за потребителите на Home Assistant, но може да бъде проблем за масовия потребител на Smart Home устройства.

BroadLink има за цел да премахне всички тези недостатъци чрез внедряване на протокола FastCon BLE в нови устройства. 
FastCon BLE е патентована комуникационна технология, базирана на Bluetooth Low Energy (BLE), разработена от BroadLink, която има много предимства пред своите предишни Wi-Fi базирани смарт продукти:
Нулева настройка: Отварято приложението, включвате устройството и то вече е добавено.
Пакетно инсталиране: Позволява добавяне на до 90 устройства едновременно.
Мрежова топология на свързване: Разширява обхвата на сигнала до 500 метра
Не се изисква Интернет:  Директен локален достъп до устройствата. Интернет е необходим, само когато желаете гласово управление на устройствата с Alexa или Google Home.
Не се изисква регистрация: Отворяте приложението и добавете своите устройства без никаква регистрация. Такава е необходима само за създаване на архив от добавените устройства.
Гарантиран процент на успех: 99,99% ниво на откриване и контрол на устройствата.
Приложението не изисква акаунт. Отваряте го, захранвате устройството си и то ще се появи в приложението BroadLink BLE, за да можете да го наименувате и да го присвоите към помещение. Можете да инициализирате няколко устройства едновременно, без да нулирате всяко от тях или да го поставяте в режим на сдвояване. 
Всички устройства работят локално, не е необходима облачна връзка. BroadLink предлага малък хъб, за да можете да свържете своите устройства към услугите на Google и Amazon за гласов контрол, които изискват интернет връзка.

Предимства на FastCon BLE


За тези от вас, които още не знаят, Bluetooth и BLE се използват за много различни цели. Bluetooth може да обработва много данни, но е скъпо и консумира много енергия - изтощава батериите на устройствата много бързо. BLE се използва в устройства, които не се нуждаят от обмен на големи количества данни, консумира по-малко енергия и следователно устройствата могат да работят на батерия в продължение на години на по-ниска цена.
Bluetooth и BLE (Bluetooth Low Energy) са стандарти за безжична лична мрежа (WPAN). Bluetooth Low Energy е разработен, за да се грижи за изпращането на малки пакети от данни. Той е проектиран да работи с устройства за интернет на нещата (IoT). BroadLink разширява BLE стандарта със своя собствена марка FastCon BLE, като го настройва фино за домашна автоматизация и мрежови възможности на IoT устройства. 

Във видеата по-горе може да видите стандарта FastCon BLE в действие. Ще забележите как над 60 устройства се добавят към приложението за секунди! Освен това ще видите различни крушки, разположени в помещенията и контролирани едновременно. Промяна на цвета с едно щракване, настройка на яркостта и превключването им без никакви "слепи петна".
Ако искате да опитате, може да купите стартовия комплект FastCon BLE на BroadLink, който включва 3 крушки, 1 смарт ключ с четири бутона и 1 хъб за връзка с Интернет.
Разгледайте всички налични устройства от новата серия на BroadLink FastCon BLE тук.


Възникна грешка. Моля, презаредете страницата. Презареди 🗙
×