Какво представлява технологията Broadlink FastCon

Днес умните домове стават все по-популярни, мощни и достъпни. Но поддържането на множество интелигентни домашни продукти, винаги свързани и лесни за използване, е огромно предизвикателство.
Представете си, когато отворите очи сутрин, завесите бавно се отварят, чайникът започва да приготвя гореща вода за сутрешния ви чай, телевизорът се включва на любимия ви канал и т.н. Истината е, че само във всекидневната имате 5 до 6 устройства, които бихте могли да управлявате от своя мобилен телефон, таблет и гласово посредство Alexa и Google Home. Но обикновен домашен рутер може да обработва само 20 устройства поради ограничената честотна лента. Дори Wi-Fi рутерa може да ви осигури повече връзкИ, то честотната лента е физическо нещо и със сигурност ще повлияе на скоростта на интернет. Разбира се, мрежи на базата на Bluetooth и Zigbee могат да свържат повече устройства, но колкото по-сложна е мрежата, толкова по-голяма е вероятността от грешка. Освен това скоростта на предаване, обхватът на сигнала и мащабът на мрежата на Bluetooth и Zigbee не са конкурентни. Те се нуждаят от допълнитело устройство (хъб).Какво е Fastcon?

Въведена от Broadlink, Fastcon е революционна 2.4GHz мрежова технология, работеща съвместно с Wi-Fi. За да бъде лесно за разбиране, Fastcon изгражда независима мрежа във вашата Wi-Fi мрежа, само едно главно устройство ще отговаря за контакт с вашия рутер, ще консумира един IP адрес, една част от честотната лента на вашия рутер.

BroadLink FastCon Mesh Network

Когато добавите повече от едно устройство на BroadLink към домашната автоматизация, те ще се свържат първоначално с вашия рутер. Но след 1 до 2 минути ще бъде създадено самоуправляваща се независима мрежа. Едно от устройствата ще действа като главно, поддържайки непрекъсната връзка с рутера и координация в тази независима мрежа.
С помощта на технологията Fastcon не само вашата система за домашна автоматизация става стабилна и бърза реакция, но и почти няма влияние върху скоростта на интернет. Преди можете да използвате само максимум 20 устройства в една домашна Wi-Fi мрежа, сега с Fastcon можете да използвате повече от 200 активни Fastcon устройства за домашна автоматизация с един домашен рутер. Наистина е страхотно.

Fastcon ви дава и допълнителни предимства:

Самовъзстановяваща се мрежа

В случай че главното устройство стане недостъпно, всички възли ще бъдат пренаредени автоматично в нова мрежа с друго главно устройство, което ще свързва новата мрежа с Wi-Fi мрежата на рутера.


Разширен обхват

Нормалният Wi-Fi може да покрива до 100 метра, докато мрежовата топология на Fastcon разширява обхвата до 400 метра.

BroadLink FastCon Extend Wi-Fi Network Range

Самоадаптиране към промяна на мрежата

В случай, че трябва да промените паролата за Wi-Fi мрежата, няма да е необходимо да нулирате и конфигурирате отново всички устройства, а просто да актуализирате някое от тях (с технологията Fastcon), то само ще поддържа мрежовата подредба и ще синхронизира новата парола на рутера към всички подустройства в мрежата.

BroadLink FastCon Auto Recovery

Изключително ниска консумация на енергия

С функцията за ниска мощност Fastcon сензорите могат да работят дълго време дори на батерии.Fastcon наистина прави вашия Smart Home интелигентен и удобен.
Животът ви никога няма да бъде същият с Broadlink Smart Home.


Най-добрият магазин на Broadlink в България
Възникна грешка. Моля, презаредете страницата. Презареди 🗙
×